Fotbalisté Kutné Hory v rámci 16. kola krajského přeboru zavítali do Nového Strašecí. Hostujícímu celku se proti týmu ze spodní části tabulky podařilo vydolovat dva body. 

Nové Strašecí – Kutná Hora 1:1 (1:1) pok. kopy 1:4 

„Máme za sebou velmi těžké první jarní utkání, které ovlivnil velmi silný vítr. Byla to válka, těžké, bojovné utkání. Hlavně ve druhém poločase to z naší strany s fotbalem moc společného nemělo,“ přiznal trenér Kutné Hory Radek Kulhánek.  

„V prvním poločase jsme inkasovali po našem zaváhání od stoperů. Domácí se tak dostali do vedení, i když my jsme lépe kombinovali a drželi míč. Tvořili jsme hru, ale za deset minut se proti nám, po další chybě, kopala penaltu. Tu naštěstí domácí nedali. Druhou část prvního poločasu jsme ale měli pod kontrolou. Po pěkném zatažení míče po straně od France a následném centru vyrovnával hlavou Kulánek,“ popisoval trenér Kutné Hory. 

„Celý druhý poločas jsme ale hráli proti větru a bránu domácích jsme téměř neohrozili. Domácí hrozili z dlouhých nákopů. Dokonce nastřelili i břevno. Vše jsme ale nakonec přežili a v penaltách jsme nakonec čtyři dva vyhráli a vezeme dva body,“ uzavřel Radek Kulhánek. 

Branky: 16. Kaválek – 39. Kulhánek. 

Rozhodčí: Svoboda – Kosina, Hron. Žluté karty: Hartman, Kapek (oba NŠ). Diváků: 80.  

Nové Strašecí: Kleinmond – Beneš (80. Bláha), Hartman, Trnka, Kapek, Svoboda, Erba, Trégr, Elsnic, Kaválek (75. Mžourek), Mrázek. Trenér Jan Ducár. 

Kutná Hora: Jeřábek – Matoušek, Bílek, Filipec (81. Cimr), Franc – Semrád – Marek, Piskač, Nekvinda – Kulhánek (72. Hradílek) – Kacafírek. Trenér Radek Kulhánek. 

Zdroj: Svoboda.info